Menu

Zonder gevulde schooltas is het lastig leren

Back to School op Curaçao

Een schooltas met een broodtrommel, beker, schriften, etui met een pen, potloden, stiften, een gum en een puntenslijper…  Het lijkt zo vanzelfsprekend dat een kind dat heeft als het naar school gaat. Dat is het in veel gevallen ook, maar niet voor kinderen van (ex)gedetineerden op Curaçao. Omdat hun ouders vaak moeilijk aan werk kunnen komen, leven veel van deze gezinnen in armoede. Voor schoolmaterialen is in veel gevallen geen geld en zonder een gevulde schooltas is het lastig leren.

Samen met Stichting Het Beginpunt van pastor Norvin Martina wil Ark Mission 275 kinderen een goede start van het komende schooljaar meegeven. De kinderen die onder andere via de sociale dienst van Curaçao worden aangemeld, ontvangen in juli tijdens een speciaal voor hen georganiseerde sport- & speldag naast een leuke dag met een gezonde maaltijd ook een rugzak met alle benodigde schoolspullen.

Voor €40,- geeft u één kind een onvergetelijke dag en een mooie start van het nieuwe schooljaar.

120327d6-e758-4ccb-b5ef-488e66d1c3a0 178bc9bf-a3ce-4921-b583-c7ae095dc371 IMG_1424 474b7952-5fe8-492c-901e-58a66e4da527

Informatie Curacao

Officiële landstaal: Papiaments, Spaans, Nederlands en Engels
Hoofdstad: Willemstad
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie
Staatshoofd: Koning Willem-Alexander
Religie: 73% rooms-katholiek / 21% overig / 6% geen
Oppervlakte: 444 km²
Inwoners: 151.066 (1 januari 2022) (356 inw/km²)

Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou 
Het Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou (afgekort SDKK, in het Nederlands: Centrum voor Detentie en Correctie Curaçao), tot 10 oktober 2010 bekend als Bon Futuro-gevangenis en ook wel bekend als de Koraal Specht-gevangenis, is de enige gevangenis en Huis van bewaring op Curaçao. De gevangenis is gelegen in Koraal Specht, een wijk in het zuidoosten van Willemstad. SDKK heeft capaciteit voor 586 gedetineerden en het personeel bestaat uit 304 personen. (bron Wikipedia)

Informatie Stichting Het Beginpunt

Stichting “Het Beginpunt” gelooft dat (ex) gedetineerden het recht hebben op een nieuwe kans in de samenleving. Dit is alleen mogelijk als zij: bewust worden van het doel van hun leven, verbroken relaties herstellen met familieleden/naasten en verantwoordelijkheden nemen voor hun daden m.b.t. de slachtoffers.

Directeur dhr. Norvin Martin is het gezicht van de stichting en verantwoordelijk voor de gang van zaken op Curaçao. Samen met echtgenote mw. Shirley Martina – Carolina en een groep vrijwilligers worden de verschillende activiteiten op Curaçao georganiseerd en uitgevoerd.