Menu

Gedichtenwedstrijd gevangenen

Gedichtenwedstrijd gevangenen

Ark Mission organiseert ieder jaar, in samenwerking met het Justitiepastoraat, een gedichtenwedstrijd voor gedetineerden. Deze gedichtenwedstrijd wordt uitgezet ten behoeve van het Exodusconcert dat KRO-NCRV op uitzendt in het programma Volgspot.

Het Exodusconcert is een jaarlijks terugkerend initiatief van Exodus Nederland, KRO-NCRV, Justitiepastoraat en Ark Mission. Het doel is om maatschappelijke bewustwording te creëren: ook ex-gedetineerden moeten de kans krijgen om opnieuw een leven op te bouwen. Ark Mission ondersteunt dit initiatief omdat ook wij geloven dat ieder mens een nieuwe kans verdient. Een selectie van de gedichten inclusief speciale vermelding van de winnaar wordt in de Bajesagenda opgenomen.

Rivelino met boek web2.jpgDe gedichtenwedstrijd voor de Bajesagenda 2021 is zojuist afgerond. De jury heeft 3 gedichten geselecteerd. Deze gedichten kunt u hieronder lezen. Het winnende gedicht zal nu door Rivelino Rigters op muziek worden gezet. Zodra het lied er is zullen we de tekst én het lied hier met u delen.

Rivelo over zijn medewerking: "Ik doe mee aan dit project omdat ik het mooi vindt dat gedetineerden hun verhalen en emoties mogen delen op een poetische wijze die laat weten dat zij er ook nog zijn en erbij mogen horen in de maatschappij."

Steun de Bajesagenda!
Ark Mission ontwikkelt en financiert de Bajesagenda al meer dan 30 jaar. Door bezuinigingen op de geestelijke verzorging onder gevangen wordt het belang van de agenda steeds groter. Help ons om jaarlijks deze agenda te blijven uitgeven. Voor €30 kunt u 15 gedetineerde mannen en vrouwen een pastorale agenda schenken. Helpt u mee?
winnende gedichten.jpg
U kunt hier de gedichten ook downloaden als Pdf.