Menu

Gedichtenwedstrijd gevangenen

Gedichtenwedstrijd gevangenen

Ark Mission organiseert, in samenwerking met het Justitiepastoraat, een gedichtenwedstrijd voor gedetineerden. Deze gedichtenwedstrijd wordt uitgezet ten behoeve van het Exodusconcert dat KRO-NCRV op uitzendt op de radio.

Het Exodusconcert is een jaarlijks terugkerend initiatief van Exodus Nederland, KRO-NCRV, Justitiepastoraat en Ark Mission. Het doel is om maatschappelijke bewustwording te creëren: ook ex-gedetineerden moeten de kans krijgen om opnieuw een leven op te bouwen. Ark Mission ondersteunt dit initiatief omdat ook wij geloven dat ieder mens een nieuwe kans verdient. Een selectie van de gedichten inclusief speciale vermelding van de winnaar wordt in de Bajesagenda opgenomen.

Ook voor 2020 is de gedichtenwedstrijd weer opgestart. Een deskundige jury buigt zich over de inzendingen, en de beste drie worden uitgekozen. Het winnende gedicht wordt door singer-songwriter Tim Knol op muziek gezet en tijdens het Exodusconcert ten gehore gebracht.

Steun de Bajesagenda!
Ark Mission ontwikkelt en financiert de Bajesagenda al meer dan 30 jaar. Door bezuinigingen op de geestelijke verzorging onder gevangen wordt het belang van de agenda steeds groter. Help ons om jaarlijks deze agenda te blijven uitgeven. Voor €30 kunt u 15 gedetineerde mannen en vrouwen een pastorale agenda schenken. Helpt u mee?