Menu

Geen mobiel..., wel een Bijbel

Bijbel in de bajes

Geen mobiel in de gevangenis, geen toegang tot internet of social media en vanaf half 8 op je cel. TV kijken is een optie, maar bijbellezen ook. Tenminste... als je er eentje hebt. Juist daar wil Ark Mission in voorzien.

Update januari 2023: Alle bijbels zijn uitgedeeld! En voor diegenen waarbij de zending te laat kwam, heeft de PI heel slim een tegoedbon gemaakt en ze alsnog uitgedeeld. WAT EEN PRACHTIG KADO HEBBEN WE KUNNEN GEVEN!

Op het moment dat Marcus in de gevangenis terechtkomt, weet hij dat hij tijd heeft om zichzelf en het geloof te ontdekken. Sinds hij gevangen zit, slaat Marcus geen enkele kerkdienst over. Als kind groeit hij op in een niet-gelovig gezin en ging hij niet naar de kerk.
Als Marcus terugblikt op zijn jeugd beschrijft hij zichzelf als ‘geen brave jongen’. Hij haalt veel kattenkwaad uit en gaat op zijn negentiende het huis uit na moeilijke jaren met zijn agressieve vader. Uiteindelijk beland Marcus in de gevangenis.
In de gevangenis leert Marcus God kennen en gaat hij, na de Alpha prison cursus te hebben gevolgd, de Bijbel lezen. “Ik heb de bijbel al drie keer helemaal doorgelezen”.
Na verloop van tijd wil Marcus graag in het echt gedoopt worden. Hij zegt: “Ik heb mezelf al met een medicijnbekertje in mijn cel gedoopt, maar als ik uit de gevangenis kom moet ik mijn leven opnieuw beginnen”. 
Voor Marcus bracht de Alpha Prison cursus en de Bijbel verandering in zijn leven. Deze kerst ontvangen alle gedetineerden die de kerstvieringen bezoeken een Bajesagenda en een bijbel cadeau (beschikbaar gesteld door het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap) zodat ze het komend jaar in een eigen bijbel het leesrooster uit de Bajesagenda kunnen volgen.
Om de verspreiding van de Bajesagenda en 3.000 bijbels mogelijk te maken hebben we uw financiële hulp nodig. Met een bijdrage van bijvoorbeeld € 30,- helpt u in de kosten voor verzending en verspreiding.
Ingepakt en wel, in de week voor kerst is alles verstuurd. Wat een werk, maar zo de moeite waard om te blijven doen!

2022-12 Bijbel    2022-12 bijbels inpakken pallet    2022-12 bijbels inpakken pallet2

Marcus: 'Ik heb de bijbel al drie keer helemaal doorgelezen'