Menu

Ambassadeur: Rivelino Rigters

Rivelino Rigters ambassadeur voor gevangenenwerk

Rivelino Rigters is talentencoach, rapper, songwriter én ambassadeur voor het gevangenenwerk van Ark Mission. Onlangs schreef Rivelino zijn levensverhaal op in het boek De keuzes die je maakt.

Het boek maakten we beschikbaar voor de jeugdgevangenis. Rivelino komt nog steeds in gevangenissen, maar dan om workshops te geven om jongeren te helpen een positieve draai aan hun leven te geven. Hij poseert hier met een proef-uitgave van zijn boek. 

Rivelino Rigters en Ark Mission werken al jaren samen op het gebied van gevangenenwerk. Zo maakte Ark Mission het in 2017 mogelijk dat er 3000 exemplaren van zijn boek ‘De keuzes die je maakt’ beschikbaar werden gesteld aan jeugdgedetineerden in Nederlandse gevangenissen. Ook vertaalde Ark Mission het boek in het Engels voor distributie aan anderstaligen. Vanuit een moeilijke jeugd en crimineel verleden kwam hij op een keerpunt in zijn leven en bouwde een ander, positief bestaan op.

Bajesagenda

Rivelino’s verhaal werd ook opgenomen in de jaarlijkse Bajesagenda, een initiatief van Ark Mission in samenwerking met het Justitiepastoraat. De Bajesagenda wordt elk jaar in een oplage van 24.000 stuks in gevangenissen verspreid.

Rivelino deelt, net als Ark Mission, de passie om zich voor gevangenen in te zetten. Al jaren geeft hij workshops aan jongeren in jeugdgevangenissen om hen te helpen een positieve draai aan hun leven te geven. Hij zegt: "Ambassadeur worden voor Ark Mission is iets wat voor mij natuurlijk voelt, omdat ik al langer samenwerk met deze mooi organisatie. Binnen mijn werk in jeugdgevangenissen en PI's vullen we elkaar perfect aan om de jongeren en mannen die binnen zitten te inspireren met levensveranderende verhalen. Ik hoop dat deze verhalen aanzetten tot het maken van positieve keuzes".

Mark de Boer, directeur Ark Mission, is enthousiast: ‘Rivelino is niet zomaar ambassadeur van ons gevangenenwerk; hij ís het werk. Door zijn grote persoonlijke betrokkenheid en zijn creatieve talenten is hij als geen ander in staat om het verhaal van hoop te vertellen aan deze doelgroep. Ik ben dan ook heel blij met deze samenwerking.’

Ambassadeurschap 
Rivelino en Ark Mission werken samen om het gevangenenwerk onder de aandacht te brengen en mensen te enthousiasmeren zich aan dit werk te verbinden. Rivelino’s talenten, verhaal en mogelijkheden zijn voor Ark Mission en het gevangenenwerk van grote waarde. Ark Mission promoot het werk van Rivelino en support hem in al zijn activiteiten, nationaal én internationaal.