Menu

Ambassadeur: Rivelino Rigters

image00001 (van zijn website geplukt)

Rivelino Rigters is talentencoach, rapper, songwriter én ambassadeur voor het gevangenenwerk van Ark Mission. Zijn passie voor kwetsbare jongeren in detentie komt niet zomaar ergens vandaan.

“Ik voelde me angstig en werd moe van het steeds achter mijn rug om moeten kijken.” Rivelino Rigters zit als jonge jongen diep in de criminaliteit en zakt steeds verder weg in de problemen. “Ik kon niet meer op vrienden vertrouwen. Ik voelde me steeds vaker depressief.” Rivelino verlangt naar een uitweg. Op dat moment komt hij in contact met een Amerikaanse jeugdgroep die een zomeractie houdt met de jeugdgroep van een kerk in Amsterdam-Noord. Als Rivelino korte tijd later besluit met de jeugdgroep mee te gaan op een zomerkamp, speciaal gericht op muziek en sport, krijgt hij meer uitleg over God en wat een persoonlijke relatie met Jezus inhoudt. Rivelino: “Ik heb toen een bewuste keuze gemaakt voor God en besloot mijn oude leven achter me te laten. Opnieuw ervaarde ik een grote rust. Ik kwam geestelijk herboren uit het zomerkamp.”

Nu bezoekt hij jeugdgevangenissen en helpt hij met zijn team jongeren binnen en buiten jeugdgevangenissen met het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Ze worstelen ook met vragen als: ‘Kan ik straks nog thuiskomen of moet ik ergens anders wonen? Hoe kom ik aan werk of een uitkering? En zullen de mensen mij nog accepteren als ze erachter komen dat ik een criminele achtergrond heb?’

Rivelino: "Ik wil de jongeren hoop bieden, door mijn eigen verhaal te vertellen en ze te laten zien dat ze meer met hun skills kunnen bereiken."

Samenwerking Ark Mission
Rivelino Rigters en Ark Mission werken al jaren samen op het gebied van gevangenenwerk. Zo maakte Ark Mission het in 2017 mogelijk dat er 3000 exemplaren van zijn boek ‘De keuzes die je maakt’ beschikbaar werden gesteld aan jeugdgedetineerden in Nederlandse gevangenissen. Ook vertaalde Ark Mission het boek in het Engels voor distributie aan anderstaligen. Vanuit een moeilijke jeugd en crimineel verleden kwam hij op een keerpunt in zijn leven en bouwde een ander, positief bestaan op.

Bajesagenda
Rivelino’s verhaal wordt ook opgenomen in de jaarlijkse Bajesagenda, een initiatief van Ark Mission in samenwerking met het Justitiepastoraat. De Bajesagenda wordt elk jaar in een oplage van ongeveer 25.000 stuks in gevangenissen verspreid.

Rivelino deelt, net als Ark Mission, de passie om zich voor gevangenen in te zetten. Al jaren geeft hij workshops aan jongeren in jeugdgevangenissen om hen te helpen een positieve draai aan hun leven te geven. Hij zegt: "Ambassadeur worden voor Ark Mission is iets wat voor mij natuurlijk voelt, omdat ik al langer samenwerk met deze mooi organisatie. Binnen mijn werk in jeugdgevangenissen en PI's vullen we elkaar perfect aan om de jongeren en mannen die binnen zitten te inspireren met levensveranderende verhalen. Ik hoop dat deze verhalen aanzetten tot het maken van positieve keuzes".

Ruud Kraan, directeur Ark Mission, is enthousiast: ‘Rivelino is niet zomaar ambassadeur van ons gevangenenwerk; hij leeft het werk in de praktijk. Door zijn grote persoonlijke betrokkenheid en zijn creatieve talenten is hij als geen ander in staat om het verhaal van hoop te vertellen aan deze doelgroep. Ik ben dan ook heel blij met deze samenwerking.’

Ambassadeurschap 
Rivelino en Ark Mission werken samen om het gevangenenwerk onder de aandacht te brengen en mensen te enthousiasmeren zich aan dit werk te verbinden. Rivelino’s talenten, verhaal en mogelijkheden zijn voor Ark Mission en het gevangenenwerk van grote waarde.