Menu

‘Wat mooi’, stamelde een gedetineerde

IMG_9449.JPGwoensdag 16 januari 2019

Wat hebben jullie kerstkaarten hier onder de gedetineerden vreugde gebracht en tranen laten stromen… Gezichten werden zachter en veel stemmen ook…
Dank je wel !!

Ik heb er vaak dichtbij gezeten toen de kaarten werden gelezen…
Wat er gebeurde was zo mooi om te zien.

Veel ogen werden groter, verbazing, verwondering, vreugde.

Iemand zei:

‘Hoe is het mogelijk, dat zoveel mensen die ons helemaal niet kennen, in december, in een tijd waarop ze het vast zelf heel druk hebben, aan ons gedacht hebben.’

‘Wat mooi,’ stamelde een andere gedetineerde toen ze het kaartje las dat ze zelf gekregen had.

Naast haar werd er ook geknikt, woorden had haar buurvrouw niet.

Ze bleef maar kijken naar de woorden die er stonden. Alsof ze het niet kon geloven, dat een onbekende haar zoveel moed in wilde fluisteren. Het was - zo ging er door mij heen -  alsof niet zij dat kaartje las, maar alsof dat kaartje haar las.

Als pastor van de vrouwelijke gedetineerden hier in ter Peel wil ik Ark Mission bedanken voor het kostbare kerstgeschenk dat jullie hier en overal in het land  gegeven hebben! Wat ik zag en zie is dat de gedetineerden zo blij worden door de kerstkaarten die zij krijgen. Ze merken dat er buiten echt aan ze gedacht wordt!  

Kerstkaart
liefdevol geschreven
woorden vol leven  
schrijvers door Gods geest
bewogen

Pastor José Kodden
Dienst Geestelijke Verzorging
Ministerie van Justitie en Veiligheid

Dit ontroerende verhaal met daaronder het dankbare elfje ontving Ark Mission van pastor José Kodden en is met haar toestemming geplaatst.

Labels
Algemeen

« Terug