Menu

Ark Mission doet

Mark in actie bij wijkcentrum.jpgdinsdag 19 maart 2019

Op onze 'heidag' ontstond het idee om onze compassie voor de kwetsbare groepen als team handen en voeten te willen geven. Dit kreeg afgelopen weekend gestalte via de landelijke actie NL doet. Zo kozen we ieder afzonderlijk voor een passende activiteit in onze omgeving. Onder het mom van ‘Ark Mission doet’ steken we de handen uit de mouwen voor NL doet! Lees hieronder onze ervaringen.

"Vrijdagmiddag heeft De Goede Buur (onderdeel van ‘Ons Tweede Thuis’, een leer- en werkbedrijf voor mensen met een beperking) in Badhoevedorp een High Tea georganiseerd voor ouderen in de buurt. Zo’n 25 mensen waren die middag aanwezig en genoten samen van de heerlijke lekkernijen die veelal zelf waren gemaakt. Heerlijke soep, quiche, broodjes, appeltaart en zelfs truffels werden gepresenteerd en ze waren níet te versmaden, zo lekker! Het was er supergezellig. Ik was uitgenodigd om verhalen te vertellen tijdens de verschillende gangen van de High Tea. Ademloos werd er geluisterd en genoten de gasten van de verhalen.  

Ik vond het bijzonder om te zien hoe iedereen zich thuis voelde bij De Goede Buur en met hoeveel inzet de medewerkers de high tea hadden georganiseerd. Het was écht een feestje."
Jolanda Kromhout, Algemeen manager

"Ik ben afgelopen zaterdag naar Maarssen geweest, op de locatie Werkspecht. Daar had de Zonnebloem, afdeling Maarssen een feestelijke lunch georganiseerd voor ouderen in de buurt. Ik heb daar geholpen om de zaal te versieren en de menukaartjes te maken. Tijdens de lunch heb ik nog een spel gedaan met de ouderen. Het was mooi om te zien hoe deze ouderen genoten van alle aandacht, het eten, het zingen, het spel en alle gesprekken die tijdens de lunch werden gevoerd. Zelfs het versierde menukaartje ging mee de tas in als mooie herinnering aan deze dag. Ik heb er van genoten en vond het een waardevolle dag."
Paul de Ruijter, Administrateur

"Zaterdagochtend ging ik door weer en wind naar de Polderij, een groene vergaderlocatie in Maassluis alwaar we met een groepje vrijwilligers mochten poten en zaaien voor de aanleg van een pluktuin en een voedselbos. Ik vond het verrijkend om samen met andere groenliefhebbers te ploeteren in de klei bij de Polderij en zo een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van de omgeving!"
Liesbeth van Dijk, Marketing- en communicatiemedewerker

En tot slot schreef Mark zich in voor het opknappen van tuinen van hulpbehoevenden in Almere Buiten (zie foto bovenaan). 

Labels
Algemeen

« Terug