Menu

Gods liefde

Gods liefde

DoorHannah Datum3 juli 2020 0 reacties

wandhanger geliefd door God_bijgesneden.jpg

Ineens zie ik haar staan in de supermarkt. 'Hoe is het met jou?' vraagt ze. Na mijn 'goed hoor' vraag ik hoe het met haar is. 'Ik laat mij binnenkort dopen,' antwoordt zij. Verrast kijk ik haar aan. 'Wow, wat mooi!' In stilte stuur ik een dankgebed naar God.

Het was een aantal jaar eerder dat ik haar voor het eerst ontmoette. Vanuit mijn vrijwilligerswerk als wijkcontactpersoon van de kerk bezocht ik haar. Een vrouw met een leven dat niet makkelijk was geweest. Ze kon een scherpe tong hebben. Als je goed luisterde hoorde je schaamte- en schuldgevoelens. Tijdens mijn bezoekjes vertelde ze dat ze eigenlijk wel klaar was met de kerk. Ze was teleurgesteld en God hielp haar al helemaal niet. Ze keek dan nog naar Nederland Zingt, maar verder had ze niets meer met de kerk en zeker niet met een heleboel mensen van de kerk.

Ik vond het lastig om haar te vertellen over de liefde van Jezus. Ze stond er niet voor open, dacht ik. Misschien was ik ook wel een beetje bang voor haar scherpe woorden. Iedere keer vertelde ze mij dat ze zou stoppen met de kerk en dat ze zich zou laten uitschrijven. Voor het zover was stopte ik als wijkcontactpersoon, omdat ik inmiddels een andere kerkelijke gemeente had gevonden. Het voelde alsof ik haar in de steek liet toen ik haar niet meer bezocht. Ik bad tot God: 'Heer, ik voel me machteloos, het is me niet gelukt om Uw liefde aan haar te laten zien. En nu laat ik haar los, maar U laat haar niet los. Wilt U met haar verder gaan?'

Daarna heb ik haar niet meer gezien, tot die dag in de supermarkt. Helaas kon ik vanwege vakantie niet bij haar doop zijn, maar ik wilde wel graag haar verhaal horen. Vóór haar doop ging ik daarom nog een keer bij haar langs. Ze had zich daadwerkelijk uitgeschreven uit de kerk. Toch was God niet klaar met haar. Ze kwam in contact met iemand van een evangelische gemeente. 'Daar heb ik ontdekt dat God vergeeft en van mij houdt.'

wandhanger geliefd door God.jpgMijn gebrek aan dapperheid om te vertellen over Gods liefde, weerhield God er niet van om haar Zijn liefde te laten zien. Hij bracht iemand anders op haar pad. Samen hebben we God gedankt.

Ik leerde twee lessen:
1. Mensen staan meer open voor de liefde van Jezus dan je denkt.
2. God laat zich niet tegenhouden door mensen om Zijn liefde te laten zien.

Hannah
Hannah is getrouwd en moeder van een zoon. Ze is creatief en werkt in haar eigen keramiekatelier 'Hemel en aarden'. Voor Ark Mission schreef zij het bemoedigingsboekje Ik begrijp je (niet).

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd