Menu

Reik uit – juist nu!

Morgen heb ik een gesprek waar ik nogal tegen opzie. Ik ga praten met de chirurg die mijn galoperatie heeft uitgevoerd. De galoperatie waarna ik in plaats van één nacht, acht weken in het ziekenhuis belandde, en die me nog steeds gezondheidsproblemen bezorgt. Er zijn een aantal nogal pijnlijke dingen gebeurd in het ziekenhuis. Ik voelde me machteloos en ongehoord.

‘Er is geen medische reden om te blijven,’ zei de zaalarts een aantal dagen op rij, terwijl ik extreem veel pijn had. Achteraf bleek dat er wel een medische reden was: er stroomde galvloeistof in mijn buikholte, want een galleiding was doorgesneden. En dat alles ga ik morgen aan de chirurg vertellen, en ik ga horen of hij het als een medische fout ziet of als onvermijdelijke complicatie.

Vandaag kreeg ik een telefoontje. Een vrouw die ik ken had van God gehoord: bemoedig Erica vandaag. En ze had daar een aantal indrukken bij gekregen. Indrukken over opstaan voor gerechtigheid en zielspijn die eruit mag komen, zodat er innerlijke genezing komt. En zij? Zij deed wat God van haar vroeg. Door haar moed kon God mij bemoedigen: ik zie je, je staat er niet alleen voor! Precies op het moment dat ik dat het hardst nodig had.

Veel mensen zijn eenzaam in corona-tijd. De vaste plekken waar ze anderen spraken blijven gesloten, ze zijn veel alleen thuis. Misschien geldt dat ook voor jou. Ik hoop dat er mensen zijn die je bellen of die op een andere manier laten weten dat je niet alleen bent. Maar misschien zeggen de mensen die God op je pad wil sturen ‘nee’ tegen de indruk die ze van God kregen. Dat spijt me erg voor je!

Maar jij kunt ook anderen bijstaan vanuit jouw situatie. Vraag het maar gewoon: wie mag ik bemoedigen vandaag? Misschien ben je wat onzeker of je God wel verstaat. Dat is helemaal niet erg. Probeer het alsnog maar. Weet je, de meeste mensen zijn blij met een belletje of kaartje. En misschien ben jij wel degene die precies op het juiste moment Gods liefde aan een ander laat zien. Je hoeft niet sterk of gezond te zijn om anderen te bemoedigen. Reik maar gewoon uit – juist nu!

Erica Kramer
Redacteur en blogger

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd