Menu

Krijgen, zien en doen

Krijgen, zien en doen

DoorArk Mission Datum19 november 2020 0 reacties

ander-burdain-1BhDhPBbHLA-unsplash.jpg

Als de dagen steeds korter worden en de feestdagen in zicht komen, breekt elk jaar voor veel mensen een periode aan waarin ze zich eenzaam en somber voelen. Dit jaar zal dat niet anders zijn, integendeel zelfs. Veel mensen brengen het grootste deel van hun tijd alleen door. Wiesje van der Linden, één van de vrijwilligers die ons ook helpt bij de kerstkaartenactie, bedacht daar iets op!

Speciaal voor haar oma maakte zij een persoonlijke bingokaart. Die bingokaart bestaat uit drie categorieën: krijgen, zien en doen.

Bij krijgen is de gedachte: tel je zegeningen. Deze categorie kan helpen om op een positieve manier naar de wereld om je heen te kijken, en zo niet alleen stil te staan bij de dingen die je mist. Kinderen en kleinkinderen kunnen er natuurlijk een handje bij helpen om te zorgen dat deze onderdelen afgevinkt kunnen worden!

De categorie zien moedigt aan om om je heen te blijven kijken, en om even stil te zijn bij de dingen die je ziet. Zo kan deze rij ook helpen om eens met andere ogen naar je dag of naar je directe omgeving te kijken: wat heb ik eigenlijk allemaal gezien vandaag?

En dan de categorie doen: juist nu het soms kan lijken alsof er weinig mogelijk is, nodigt deze categorie uit om toch in actie te komen en uit te reiken naar anderen. Daar word je allebei een gelukkiger mens van!

De bingokaart is nu voor iedereen te gebruiken. Download hem hieronder, en geef hem bijvoorbeeld aan een (groot)ouder, een buurvrouw of een gemeentelid. Een tip van Wiesje: doe er een briefje bij, en breng of stuur een leuk kleinigheidje op als de bingokaart vol is.

Bingo voor de wintermaanden.png

Klik op de afbeelding om de pdf te downloaden.

Liever zelf de 'opdrachten' voor de bingokaart verzinnen? Download dan hier de blanco versie.

We horen graag wat uw ervaringen zijn met deze bingo voor de wintermaanden! Mail ons op info@arkmission.nl.

Ark Mission zet zich ervoor in om generaties met elkaar in verbinding te brengen en zo eenzaamheid tegen te gaan. Dit doen wij in ons project Voor de geraniums. Kijk op www.voordegeraniums.nl voor meer informatie.

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd